Időszakos szervizelés, olajcsere

Amit a motorolajokról tudni érdemes


A motorolaj alapvetően két fontos összetevőből, az alapolajból és az adalékokból áll. Az alapolaj lehet ásványi eredetű, illetve szintetikus. Általában az úgynevezett rész-szintetikus olajok is ásványi olaj bázisúak, szintetikus összetevőkkel. Egy korszerű motorolajnak igencsak összetett feladata van, valamint sok elvárásnak maradéktalanul meg kell felelnie. Fontos, hogy képes legyen leoldani a felületekre rakódott szennyeződéseket, amelyek az égési folyamat és a működés során képződtek (detergens hatás). Előírás az is, hogy a szennyeződéseket és kisebb kopadékokat tartsa lebegésben, ne engedje lerakódni az áramlási holtterekben illetve a szűkebb furatokban, hornyokban (diszpergens hatás). Feltétel még a működés során keletkezett savas jellegű termékek közömbösítse, a kopásgátló, valamint a súrlódáscsökkentő és a korróziógátló hatás. Elvárás még, hogy szállítsa el a motorban keletkezett hő nagy részét (termikus stabilitás), rendelkezzen habzásgátló képességgel és gátolja meg az úgynevezett fekete iszap kialakulását a katalizátoros motorokban.


Az olajszint rendszeres ellenőrzésére szükség van, ugyanis a korszerű autókra is jellemző a természetes motorolaj fogyasztás. Amelyik gépkocsi nem rendelkezik elektronikus olajszint kijelzővel, ott az olajszintet 1000 km-enként (szükség esetén gyakrabban) javasolt az olajnívó pálca által ellenőrizni.

 

Utántöltés


A modern 20-30 ezer kilométer olajszerviz periódusú gépkocsikban jobban érezhető a természetes olajfogyasztás. Utántöltésre lehetőség szerint a motorban lévő olajtípust kell választani. Ha ilyen olaj nincs kéznél, akkor csak a gyár által előírt viszkozitású olajt szabad utántölteni.

 

Időszakos szervizelés


Az időszakos szervizelés gyakorisága típus és modellfüggő és az időszakokat az esetleges fokozott igénybevétel is befolyásolja. Szervizünk felkészült minden típusú gépkocsi szervizelésére, karbantartására.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonos elérhetőségünkön ide kattintva és munkatársunk előjegyzi Önt!