Időszakos szervizelés, olajcsere

Amit a motorolajokról tudni érdemes


A motorolaj alapvetően két fontos összetevőből, az alapolajból és az adalékokból áll. Az alapolaj lehet ásványi eredetű, illetve szintetikus. Általában az úgynevezett rész-szintetikus olajok is ásványi olaj bázisúak, szintetikus összetevőkkel. Egy korszerű motorolajnak igencsak összetett feladata van, valamint sok elvárásnak maradéktalanul meg kell felelnie. Fontos, hogy képes legyen leoldani a felületekre rakódott szennyeződéseket, amelyek az égési folyamat és a működés során képződtek (detergens hatás). Előírás az is, hogy a szennyeződéseket és kisebb kopadékokat tartsa lebegésben, ne engedje lerakódni az áramlási holtterekben illetve a szűkebb furatokban, hornyokban (diszpergens hatás). Feltétel még a működés során keletkezett savas jellegű termékek közömbösítse, a kopásgátló, valamint a súrlódáscsökkentő és a korróziógátló hatás. Elvárás még, hogy szállítsa el a motorban keletkezett hő nagy részét (termikus stabilitás), rendelkezzen habzásgátló képességgel és gátolja meg az úgynevezett fekete iszap kialakulását a katalizátoros motorokban.


Az olajszint rendszeres ellenőrzésére szükség van, ugyanis a korszerű autókra is jellemző a természetes motorolaj fogyasztás. Amelyik gépkocsi nem rendelkezik elektronikus olajszint kijelzővel, ott az olajszintet 1000 km-enként (szükség esetén gyakrabban) javasolt az olajnívó pálca által ellenőrizni.

 

Utántöltés


A modern 20-30 ezer kilométer olajszerviz periódusú gépkocsikban jobban érezhető a természetes olajfogyasztás. Utántöltésre lehetőség szerint a motorban lévő olajtípust kell választani. Ha ilyen olaj nincs kéznél, akkor csak a gyár által előírt viszkozitású olajt szabad utántölteni.

Olajcsere csomag ajánlatunk: 16.200.- tól

Időszakos szervizelés


Az időszakos szervizelés gyakorisága típus és modellfüggő és az időszakokat az esetleges fokozott igénybevétel is befolyásolja. Szervizünk felkészült minden típusú gépkocsi szervizelésére, karbantartására.

Időszakos szervizelés csomag ajánlatunk: 30.000.- tól.

Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonos elérhetőségünkön ide kattintva és munkatársunk előjegyzi Önt!